fredag 7 mars 2008

Strålande sol och massa snö i Kiruna!

Äntligen i Kiruna! Efter en 13-timmars bilresa var det mycket skönt att komma farm igår vid 7-tiden. Men resan gick oväntat smidigt, strålande sol och massa snö (hade nästan glömt hur det ser ut) ända till Umeå. Till min och Claes lycka har vi med oss en racerförare som givetvis gillar att köra fort men framförallt gillar att köra överhuvudtaget vilket gjorde det möjligt att sussa bort lite av restiden. Väl framme väntade Greta som blev minst sagt lycklig över lite sällskap i vår lya och tillsammans avnjöt vi alla en god och trevlig middag; plankstek närmare bestämt!

Hursomhelst är det otroligt vackert här uppe och nu förstår jag mer än någonsin tidigare skillnaden på torr och fuktig luft. Trots de dryga 10 minusgraderna känns det superskönt ute och motsvarande temperatur i Göteborg hade känts outhärdligt, verkligen! I morse kunde vi även se Kebnekaise och massa andra toppar från vårt frukostbord, inte helt fel det heller… och sen har vi ju självklart besökt det berömda Ishotellet som imponerade med dess skulpturer, omnejd och ja… kyla. Häftigt att tänka att hela ”anläggningen” byggs upp år efter år och att hotellets unika karaktär och uppbyggnad attraherar människor från hela världen att vallfärdas hit upp. Dock ganska nöjd med att bo på vanligt boende just denna gång, får bli isbädd och renfärd vid nästa visit till Jukkasjärvi. I eftermiddags besökte vi även kyrkan i Kiruna som tidigare fått pris för att vara Sveriges vackraste kyrka, den var jättespeciell och jättevacker!

Snart ska vi till arenan där jobb väntar men imorgon blir det ny uppdatering från staden i norr! Nu får bilderna prata för sig…


Greta på istoalett...kallt kanske?

Kyrka I Kiruna, mycket speciell och vacker!

Kyrka inuti, "glad" målning och stora fönster med massa ljusinsläpp!


Entré; ishotell!

Liseth vid pälsklädd dörr till iskapell.

Iskapell...

...med nygift par...Greta och Richard.

Hela ligan vid ishotellet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter superhärligt syrran! Nu är du den i familjen som varit längst norrut (?). Ser framemot fler kul blogginlägg !