torsdag 28 februari 2008

På kullersten i Blekinge!

Jaha, då var man på plats igen: Delfinal # 4 närmar sig med stormsteg och idag har jag och resten av teamet indirekt tagit pulsen på Karlskronas befolkning. Det har varit lite lugnare jämfört med de senaste stopen om man ser till antalet människor som besökt oss men de samtal ja haft med lokalbefolkningen har ofta varit av personlig karaktär. Överlag verkar människorna här vara harmoniska och som sagt; personliga. Givetvis blir det en hel del musik-/festival-snack inte minst med tanke på de stora namn som faktiskt kommer hit i helgen. Charlotte Perrelli, Linda Bengtzing, Niklas Strömstedt och Nordman! Bara de namnen säger ganska mycket om vilket "schlagerpådrag" det är här i stan! Folk får säga vad dom vill om fördelningen av artister men här i Karlskrona ÄR det fler "allmänt accepterade svenska artister" än i någon annan festivalstad. Dessto roligare för de som bor här!

Förutom melodifestivalpulsen som dunkar i stan är det många blåklädda tjejer och killar som, även dom, bidrar till den personliga prägel som Karlskrona faktiskt har. Och så de kullerstensklädda gatorna som är fantastiskt vackra och mysiga och flanera på! Stortorget här är tydligen ett av de största kullerstensklädda torgen i hela Sverige, inte illa...Även fast jag hittills inte hunnit med så mycket flanerande så har jag haft tillfälle att besöka denna "öomgivna" stad vid flertalet tillfällen tidigare. Då har det alltid varit sommar och det har alltid funnits anledning att besöka Glaciären; ett mycket trevligt glasscafé i anslutning till Stortorget med otroliga valmöjligheter och egengjorda rån! Hursomhelst så har jag inte varit där än och funderar på om det ska få förbli en "sommargrej" eller ej...jeje tiden får utvisa...

Imorgon är det som vanligt full fart med många kändisbesök och trailern kommer fullständigt skrika melodifestival! Galet värre tror jag det blir vilket innebär att det blir en sjukt kul dag och kväll!

På återseende!!

Inga kommentarer: